با اجرایی شدن توافق اوپک؛
قیمت نفت چقدر افزایش مییابد؟
16 دی 1395 ساعت 10:19
قیمت نفت تنها در ماه ماه گذشته میلادی حدود ۱۲ درصد افزایش یافت. علاوه بر این، توافق اوپک در وین نیز باعث شد تا قیمت نفت خام برنت از کانال حدوداً ۴۵ دلاری وارد کانال ۵۶ دلاری شود. اما با اجرایی شدن توافق اوپکیها، قیمت نفت تا چه میزان افزایش مییابد؟
قیمت نفت تنها در ماه ماه گذشته میلادی حدود ۱۲ درصد افزایش یافت. علاوه بر این، توافق اوپک در وین نیز باعث شد تا قیمت نفت خام برنت از کانال حدوداً ۴۵ دلاری وارد کانال ۵۶ دلاری شود. اما با اجرایی شدن توافق اوپکیها، قیمت نفت تا چه میزان افزایش مییابد؟
به گزارش نکونیوز، وقتی توافق اوپک در نشست ۳۰ نوامبر این سازمان در وین اعلام شد، قیمت نفت پی در پی افزایش یافت و در مدتی کوتاه رشد چشمگیری را تجربه کرد. در روزهایی که پس از توافق اوپک، قیمت نفت حتی چند دلار در روز به ازای هر بشکه افزایش مییافت، هنوز عوامل پایهای بازار نفت، از جمله مازاد عرضه موجود در بازارها، تغییری نکرده بود. در واقع، این بازار بود که پیشاپیش به استقبال اجرایی شدن طرح کاهش تولید نفت از طرف اوپک رفته بود.
طرح کاهش تولید نفت اوپک و در پی آن توافق با غیراوپکیها برای کاهش بیشترِ تولد نفت، ذهنیت حاکم بر بازار نفت را تغییر داد. ذهنیت حاکم در بازار که خود را برای تداوم و حتی افزایش میزان مازاد عرضه موجود در بازارها آماده کرده بود، به یکباره به هم خورد. گرچه مشکل مازاد عرضه موجود در بازار و سرشار بودن ذخایر کشورهای واردکننده از نفت خام، هنوز هم حل نشده است، اما قیمت نفت تا سطح قابل توجهی بالا رفته است.
به نوعی میزانی از افزایش قیمت نفت که میبایست پس از اجرایی شدن توافق اوپک در ۱ ژانویه ۲۰۱۷ حاصل میشد، پیش از این و پس از ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ حاصل شده است. توافق اوپک با آن تأثیر عظیم روانیاش این افزایش قیمت را در پی داشته و بعید است در هفتهها و ماههای آتی، افزایش مداوم قیمت نفت را تجربه کنیم.
ذخایر نفت خام آمریکا هنوز سرشار از نفت هستند. سطح نفت موجود در این ذخایر در بالاترین میزان فصلی در سه دهه گذشته قرار دارد. لیبی و نیجریه که از طرح کاهش تولید نفت اوپک معاف شدهاند، هر لحظه میتوانند تولید نفت خود را افزایش داده و اثرات ناشی از اجرای طرح کاهش تولید توسط اوپک را تا حدی خنثی کنند.
علاوه بر این، دولت مرکزی عراق کنترلی بر اقلیم خودمختار کردستان عراق ندارد و حکومت اقلیم کردستان عراق تاکنون زیر بار کاهش تولید نفت نرفته است.
برخی از کارشناسان، حتی امکان تبعیت نکردن تعدادی از کشورهای عضو اوپک و غیرعضو اوپک از توافق بدست آمده و عدم رعایت سهمیههای تعیین شده را مطرح میکنند. حتی اگر نخواهیم این عامل محتمل را درنظر بگیریم، باز هم باید بگوییم افزایش قابل توجه قیمت نفت از سطح کنونی و ورود آن به کانال ۶۰ دلاری محتاج تغییر عوامل پایهای بازار نفت که هنوز با آن مرحله فاصله داریم.
اکثر کارشناسان و موسسات انرژی نیز پیشبینی میکنند که تولید نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۱۷ افزایش یابد. این عامل نیز افزایش قیمت نفت در ماههای آتی را مهار میکند.
علاوه بر این، افزایش ارزش دلار نیز مانعی جدی در برابر جهش قیمتهای نفت است.
بنابراین، نباید انتظار داشت که قیمت نفت در مدت زمانی کوتاه افزایش سریعی را تجربه کرده و به بالاتر از ۶۰ دلار به ازای هر بشکه برسد.
هماکنون نفت خام برنت در کانال ۵۶ دلاری مبادله میشود.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews
کد مطلب: 78854
آدرس مطلب: http://neconews.com/vdcbawbz.rhbwspiuur.html