مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان، از آمادگی این شرکت با اجرای عملیات دو خطه کردن خطوط انتقال برای صادرات فرآوردههای نفتی شامل نفتگاز یورو ٤، بنزین یورو ٤، نفت کوره و... خبرداد.
حمیدرضا کیهان پور، در گفتوگو با خبرنگار شانا، با اشاره به انجام عملیات قطع و وصل ٦ هزار و ٥٠٠ متر خط لوله نفتکوره آبادان- ماهشهر، اظهار کرد: عملیات قطع و وصل این مقدار خط لوله ٢٦ اینچ نفتکوره در دو مقطع، حد فاصل تاسیسات بکریا تا مرکز انتقال نفت زنده یاد باوی (بندر صادراتی ماهشهر) با موفقیت انجام شد.
وی افزود: با انجام این عملیات، فرآورده مستقیم به بندر صادراتی ماهشهر ارسال می شود.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان ادامه داد: تقویت و تعمیر این خط لوله و وجود مرکز انتقال نفت شهید اورج علیان (خوردورق)، امکان حمل ٢٠٠ هزار بشکه نفتکوره در شبانهروز برای رسید در مخازن تاسیسات بکریا با استفاده از شیرهای بین راهی (ولوهای کنترل) و بندر صادراتی فراهم کرد.
انتقال ٨٥٠ هزار بشکه نفت و فرآورده نفتی از خطوط لوله خوزستان
کیهان پور، از انتقال روزانه ٨٥٠ هزار بشکه نفت خام و فرآورده نفتی از یک هزار و ٢٥٠ کیلومتر خط لوله این منطقه خبرداد.
وی، با اشاره به اهمیت منطقه خوزستان در انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی گفت: روزانه ٤٥٠ هزار بشکه نفت خام و ٤٠٠ هزار بشکه فرآورده نفتی از یک هزار و ٢٥٠ کیلومتر خط لوله ٦ تا ٣٠ اینچ منتقل میشود.
مدیر منطقه خوزستان افزود: از این میزان فرآورده نفتی ١٥٠ تا ١٢٠ هزار بشکه نفت کوره آبادان از خط لوله به بندر صادراتی ماهشهر انتقال مییابد و مابقی فرآوردههای نفتی «بنزین، نفت سفید، نفت گاز و میعانات گازی» است که جابه جا میشود.
وی، با اشاره به عملیات تعویض پوشش خط لوله انتقال نفت کوره آبادان – ماهشهر ادامه داد: تعویض پنج هزار سرجوش از ١٠٥ کیلومتر خط لوله براساس پیگرانی هوشمند مشخص شد که به دلیل شرایط محیطی ماهشهر و تامین نوع رنگ تا سال آینده به اتمام میرسد.
کیهانپور، در ادامه به اتمام تعمیرات خط ٣٠ اینچ نفت خام اهواز – اندیمشک اشاره کرد و گفت: پیگرانی هوشمند خط لوله ٢٦ اینچ نفت کوره در چند مرحله انجام شده و پیگرانی خط لوله ١٢ اینچ آبادان- اهواز در حال انجام است.
وی اعلام کرد: طرح اولیه، نقشه و کروکی معکوس کردن خط لوله ورودی خوزستان « تلنبه خانه بیدرویه، سبزآب و عبدالخان » به مخازن نظامیه تهیه شده و استانداردها تعبیه و مواد اولیه تعیین و طرح در دست اجراست.
مدیر منطقه خوزستان اظهار امیدواری کرد ؛ تا پایان امسال کار اجرایی این طرح به نتیجه برسد و زیرساختها آماده شود.
وی ادامه داد: دو طرفه کردن خط لوله انتقال فرآورده از خوزستان و شمال استان برای جابهجایی نفت گاز یورو ٤ و بنزین مدنظر قرار گرفته و آمادگی لازم برای این مهم در استان وجود دارد.
دو طرفه کردن خطوط انتقال در جهت افزایش صادرات فرآورده
کیهان پور، با اشاره به تغییرات صورت گرفته در خط لوله ١٦ اینچ انتقال فرآورده آبادان به ماهشهر گفت: دو طرفه کردن این خط، امکان انتقال ١٠٠ هزار بشکه فرآورده از آبادان به بندر صادراتی ماهشهر و ورود فرآورده به کشور را مهیا کرد و در کنار آن خط ٢٦ اینچ امکان انتقال ٢٠٠ هزار بشکه را ایجاد کرد.
به گفته وی، روزانه توانایی انتقال٣٠٠ هزار بشکه فرآورده تا بندر صادراتی ماهشهر وجود دارد، تا بخشی از فرآورده در داخل مصرف و مابقی برای صادرات منتقل شود.
مدیر منطقه خوزستان ادامه داد: معکوس کردن یا دوطرفه کردن خط ١٠ اینچ ظرفیت انتقال روزانه ٤٥ هزار بشکه فرآورده را در خوزستان ایجاد میکند.
اجرای پروژهها در راستای پایداری انتقال فرآورده
وی اعلام کرد: عمده پروژههایی که در منطقه خوزستان اجرا شده در راستای پایداری انتقال فرآوردههای نفتی بوده است.
کیهانپور اظهار کرد: پیگرانی هوشمند یک هزار و ٢٥٠ کیلومتر از خطوط انتقال در منطقه با استفاده از تکنولوژیهای جدید، تعیین وضعیت خطوط لوله، تعویض پوشش و عملیات نگهداری خطوط در جهت پایداری انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی صورت می گیرد.
تامین ٨٠ درصد قطعات از سازندگان داخلی
وی با شاره به اینکه ٨٠ درصد مواد اولیه ساخت و نگهداری خطوط و تجهیزات تلنبهخانهها ساخت داخل است ، گفت: تاسیسات اصلی مراکز انتقال نفت و حمل نفت خام و فرآوردههای نفتی از توربوپمپهای داخل استفاده میشود و نگهداری و تعمیرات توسط همکاران مناطق صورت میگیرد.
مدیر منطقه خوزستان ادامه داد: شرکتهای داخل ٨٠ درصد تجهیزات مورد نیاز را تامین میکنند و از این لحاظ مشکل خاصی در منطقه وجود ندارد.
وی اعلام کرد: تعمیر اساسی توربینهای زیمنس و تایفون و رستونهای tb٤٠٠٠ , tb٥٠٠٠ و TA در مراکز انتقال نفت شهید زنگنه (سبزآب) و شهید چمران صورت گرفته است.
کیهانپور گفت: این پمپ که به دلیل برخی مشکلات کارآیی لازم را از دست داده بود، سبب شد سوخت مایع مورد نیاز دریافت نشود که در همین راستا طی هماهنگیهای به عمل آمده تعمیرات اساسی آن انجام و در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
وی ادامه داد: تعمیر اساسی توربین تایفون با روش مهندسی معکوس از سوی همکاران منطقه با تخصص سازندگان داخلی و طراحی قطعات و نقشه و ساخت در حال اجراست.
مدیر منطقه خوزستان افزود: در فصل زمستان توربین با هر دو سوخت مایع و گاز آماده فعالیت خواهد شد.
وی در پایان اظهار کرد: افزایش بهرهوری، جلوگیری از توقف توربین به دلیل کمبود فشار گاز در ایام زمستان و استفاده مناسب و بهینه از سوخت مایع از دلایل انجام این عملیات است.