پیامدهای سقوط نفت آشکارتر می شود
کاهش همزمان سرمایه گذاری های نفتی و هزینه های حفاری
سقوط بهای نفت منجر به کاهش یک تریلیون دلاری میزان سرمایهگذاری صنعت نفت جهان شده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۶
سقوط بهای نفت منجر به کاهش یک تریلیون دلاری میزان سرمایهگذاری صنعت نفت جهان شده است.
به گزارش گروه ترجمه نکونیوز، این آخرین یافته پژوهشگران حوزه انرژی در مؤسسه «وود مکنزی» است که سرمایهگذاریهای سرمایهای تولیدکنندگان نفتوگاز در سراسر جهان را بررسی می کند. به گفته «مالکولم دیکسون» (تحلیلگر بازار انرژی) از زمان سقوط بهای نفت در سال ۲۰۱۲ «تقریبا همه کشورهای تولیدکننده نفت شاهد کاهش بیسابقه سرمایهگذاری بودهاند.» وی اخیرا مدعی شده است بیشترین کاهشها در ایالات متحده دیده شده است که پیشبینی مجموع سرمایهگذاری برای سال جاری و آتی در ۴۸ ایالت با کاهش ۱۲۵ میلیارد دلاری به نصف کاهش یافته است. علت اصلی این واقعه کاهش شدید حفاریها به تعداد نصف سطوح قبلی است.
البته از منظر نیمه پر لیوان باید گفت مخارج هم به علت کاسته شدن از حفاریها، کاهش یافته است. برای تولیدکنندگان نفت غیرمتعارف ایالات متحده، مخارج حفاری در سال ۲۰۱۵
سال گذشته با توسل به بازارهای آتی، بسیاری از تولیدکنندگان موفق شدند شرایط سقوط بهای نفت را تحمل کنند اما با ادامه روند نزولی برای سومین سال پیاپی و انقضای قراردادهای مزبور، تولیدکنندگان با شرایط دشوارتری مواجه شدهاند. هماکنون واضح نیست که تا چهمدت بهای نفت در سطوح فعلی باقی میماند یا چه زمانی قیمتها بهبود مییابند. بهای نازل و کاهش مخارج بطور طبیعی سبب تخفیف تولید جهانی شده است
با کاهش ۲۵درصدی مواجه بوده که انتظار میرود در سال جاری نیز بر اساس الگوهای «وود مکنزی» ۱۰ درصد کاهش یابد. با ثبات قیمت نفت در مرز نصف بهای آن هنگام آغاز تولید نفت شیل، پیشبینی میشود هزینهها و سرمایهگذاری در نفت شیل امریکا در سال جاری نیز به روند نزولی خود ادامه دهند و شرکتهای بیشتری از سوددهی باز بمانند.
سال گذشته با توسل به بازارهای آتی، بسیاری از تولیدکنندگان موفق شدند شرایط سقوط بهای نفت را تحمل کنند اما با ادامه روند نزولی برای سومین سال پیاپی و انقضای قراردادهای مزبور، تولیدکنندگان با شرایط دشوارتری مواجه شدهاند. هماکنون واضح نیست که تا چهمدت بهای نفت در سطوح فعلی باقی میماند یا چه زمانی قیمتها بهبود مییابند. بهای نازل و کاهش مخارج بطور طبیعی سبب تخفیف تولید جهانی شده است. «وود مکنزی» پیشبینی میکند در ادامه دهه فعلی، تولید نفت خام جهان حدود هفت میلیون بشکه در روز کمتر از آنچه قبلا پیشبینی میشد خواهد بود که به معنی ۳درصد کمتر در سال جاری و ۴درصد کمتر در سال آتی است.
در گزارش دیگری تحلیلگران IHS پیشبینی اخیر خود از قیمتها را کاهش دادهاند و به این اشاره داشتهاند که علیرغم کاهش حفاریها، تولید امریکا بهتر از آنچه پیشبینی میشد ادامه پیدا کرده است. آنها همچنین به تداوم تولید انبوه اوپک و تضعیف رشد تقاضای جهانی اشاره داشتهاند. کارشناسان IHS انتظار دارند تولیدکنندگان نفتوگاز امریکا در سال جاری ۳۵درصد دیگر از سرمایهگذاری خود بکاهند اما بهبود اوضاع در طولانی مدت ممکن خواهد بود. همچنین طبق نظر آنان در انتهای این دهه، میزان مخارج همچنان ۲۸درصد کمتر از اوج آن در سال ۲۰۱۴ خواهد بود.IHS انتظار دارد مخارج تولیدکنندگان نفت ماسهای کانادا تحتتأثیر پروژههای در حال اجرا تداوم یابد که البته تاریخ تکمیل آنها در پایان دهه خواهد بود.
براساس پژوهش «وود مکنزی» در سراسر جهان بیش از یک تریلیون دلار از سرمایهگذاریهای توسعهای پروژههای نفتوگاز در ادامه دهه فعلی کاسته خواهد شد. روسیه شاهد بیشترین کاهش است؛ ۴۰درصد طی دو سال آینده نسبت به ارزش دلار که بیشتر آن به علت کاهش ارزش روبل برابر دلار است. با کاهش ارزش پول این کشور هماکنون روسیه بیشتر از قبل متکی به نفتوگاز برای تأمین درآمد شده است و در ماه مارس تولید این کشور به رکورد ۱۱ میلیون بشکه در روز پس از سقوط شوروی سابق رسید.
تولیدکنندگان عمده خاورمیانه نیز برای حفظ سهم خود در بازار به تولید خود شدت بخشیدهاند. در نتیجه کاهش مخارج و سرمایهگذاری در این بخش از جهان کمتر دیده شده است. به عنوان مثال به گفته «وود مکنزی» عربستان سعودی برنامهای برای کاهش سرمایهگذاری طی سال جاری و آتی ندارد.
منبع: CNBC
ترجمه: نعیم نوربخش - نکونیوز