گزارش مهم پلتس از واکنش خریداران آسیایی نفت ایران به احتمال اعمال مجدد تحریمها
آسیاییها در حال بررسی جایگزینهای نفت ایران
نفت قطر و آمریکا؛ برنده اعمال مجدد تحریمها
موسسه اطلاعات انرژی پلتس گزارش داده که خریداران آسیایی نفت خام و میعانات گازی ایران در حال درنظر گرفتن برنامههای جایگزین برای تأمین نفت خود در صورت بازگشت تحریمهای ایران هستند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۵
موسسه اطلاعات انرژی پلتس گزارش داده که خریداران آسیایی نفت خام و میعانات گازی ایران در حال درنظر گرفتن برنامههای جایگزین برای تأمین نفت خود در صورت بازگشت تحریمهای ایران هستند.
به گزارش
نکونیوز، پایگاه اینترنتی موسسه پلتس در مطلبی نوشته است، گرچه تعدادی از تحلیلگران نسبت این که واقعاً آمریکا مجدداً تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای را اعمال کند و در صورت اعمال، جامعه جهانی از آن تحریمها تبعیت نماید، دچار شک و تردید هستند، اما خریداران آسیایی نفت ایران، درنظر گرفتن برنامههای احتیاطی برای واردات نفت خود در سال ۲۰۱۸ را آغاز کردهاند.
یک پالایشگاه واقع در شمال شرق آسیا به پلتس گفته است قصد دارد بندهای فورس ماژور بیشتری را در قرارداد با شرکت ملی نفت ایران برای واردات نفت در سال ۲۰۱۸، مطالبه کند. این بندهای فورس ماژور در دوره تحریمها، به نوعی در قراردادهای واردات نفت از ایران به نُرم تبدیل شده بودند.
بندهای فورس ماژور به خریداران نفت ایران کمک میکند تا در صورت بازگشت تحریمها، بدون این که مسئولیت و غرامتب متوجهشان باشد، ورادات نفت از ایران را کاهش دهند.
پلتس گزارش داده که برخی از خریداران میعانات گازی ایران در حال درنظر گرفتن این گزینه هستند که برای حفظ انعطافپذیری، خریدهای تکمحموله خود را افزایش داده و قراردادهای بلندمدت خرید میعانات خود از ایران را محدودتر کنند.
یکی از مبادلهکنندگان میعانات گازی در یک شرکت پالایشی و پتروشیمیایی کره جنوبی به پلتس گفته است که وی فکر نمیکند در سال آینده اختلالی در واردات نفت از ایران صورت گیرد. با این حال، وی گفته است که عدم قطعیتهای ایجاد شده حول بازگشت تحریمهای نفتی ایران، ممکن است به عنوان ابزاری برای گرفتن تخفیف از ایران در قراردادهای سال ۲۰۱۸ مورد استفاده قرار گیرد. در واقع، ورادکنندگان نفت ایران ممکن است از شرکت ملی نفت ایران بخواهند تا به دلیل ریسکهای سیاسی، به آنها تخفیف بدهد.
زمانی که در سال ۲۰۱۲، دولت آمریکا نفت ایران را تحریم کرد، شش واردکننده نفت ایران از جمله کره جنوبی، چین، هند، ژاپن، تایوان و ترکیه را از این تحریمها به شرطی که واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند، معاف کرد. تحریمها باعث شد تا از سال سال ۲۰۱۲ تا انتهای ۲۰۱۵، واردات نفت ایران حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
دولت آمریکا باید در چارچوب قوانین داخلی خود برای پایبندی به برجام، هر ۱۸۰ روز تعلیق تحریمهای هستهای ایران را تمدید کند. دولت ترامپ بارها تهدید کرده است که ممکن است دیگر به تعلیق تحریمها ادامه ندهد. وی احتمالاً ظرف روزهای آینده اعلام خواهد کرد که توافق هستهای با ایران در راستای منافع ملی آمریکا نیست. این امر باعث خواهد شد تا کنگره آمریکا به تصمیمگیرنده اصلی در مورد بازگشت یا عدم بازگشت تحریمهای ایران، تبدیل شود.
پلتس گزارش داده است که تولید نفت خام ایران در حال حاضر به ۳.۸۳ میلیون بشکه در روز و صادرات نفت ایران به ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.
آلترناتیوهای خریداران آسیایی نفت ایرانپلتس گزارش داده که خردیداران آسیایی نفت ایران در صورت بازگشت تحریمهای ایران، آلترناتیوهایی همچون خرید نفت از آمریکا را پیش روی خود میبینند.
صادرات نفت آمریکا در هفتههای گذشته افزایش یافته است. با این حال، پلتس گزارش داده که پالایشگاههای مشخصی که برای کار کردن با نفت خام و میعانات گازی ایران، طراحی شدهاند، آلترناتیوهای محدودی خواهند داشت. پالایشگاههای کره جنوبی یکی از این دسته پالایشگاهها هستند.
گزینه دیگری که پلتس آن را بررسی کرده است، افزایش خرید میعانات گازی قطر است. در دوره تحریمهای ایران، نیز برخی از مشتریان میعانات گازی ایران، برای تأمین نیازهای خود به سمت میعانات گازی تولیدی قطر حرکت کردند و این امر باعث شد تا قیمت میعانات گازی قطر افزایش یابد.
خرید میعانات گازی از آمریکا نیز یکی از گزینههایی است که ممکن است خریداران آسیایی میعانات گازی ایران، در صورت اعمال مجدد تحریمها، آن را مدنظر قرار دهند. یک منبع آگاه در کره جنوبی به پلتس گفته است که تعدادی از خریداران میعانات گازی ایران، در حال حاضر واردات میعانات از آمریکا را مدنظر قرار دادهاند.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews