صنعت نفت در هفته ای که گذشت:
متن و حاشیه بزرگترین افتتاحیه در عسلویه
هفته ای که گذشت، شاهد بزرگترین افتتاحیه در پارس جنوبی بودیم؛ افتتاحیه ای که هم متن پررنگی داشت و هم حاشیه های فراوانی.
تاریخ انتشار : جمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۹
هفته ای که گذشت، شاهد بزرگترین افتتاحیه در پارس جنوبی بودیم؛ افتتاحیه ای که هم متن پررنگی داشت و هم حاشیه های فراوانی.
به گزارش نکونیوز، روز شنبه خبرنگاران رسانه های جمعی همراه با بیژن زنگنه وزیر نفت به عسلویه رفتند تا برای افتتاحیه های روز یکشنبه آماده شوند. همان شب، زنگنه در کنفرانسی خبری، هم درباره ویژگی های پروژه های جدید سخن گفت، هم از قراردادهای نفتی گفت، و هم در انتصاداتی صریح به منتقدان خود پاسخ داد. او گفت هر کسی می گوید کاری در نفت نشده بیاید بازدید کند؛ وجدان عمومی درست قضاوت می کند. متن سخنان زنگنه در کنفرانس خبری را در لینک ذیل بخوانید:
چهار سال هر چه خواستند گفتند
صبح روز یکشنبه، پنج فاز پارس جنوبی شامل طرح توسعه فازهای ۱۷و ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ و همچنین بهره برداری از لایه نفتی پارس جنوبی با حضور حسن روحانی رئیس جمهور و بیژن زنگنه وزیر نفت، همچنین تعدادی دیگر از اعضای کابینه شامل محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه، محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، فخرالدین دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری و نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهوری افتتاح شد. رئیس جمهور در آیین بهرهبرداری از این فازها گفت که تولید گاز در دولت یازدهم دو برابر شده است. رییس جمهور در مراسم افتتاحیه این فازها، هم از آیت الله هاشمی یاد کرد، و هم از اقتصاد مقاومتی سخن گفت. سخنان روحانی در مراسم افتتاحیه را در لینک ذیل بخوانید:
تولید گاز کشور را دو برابر کردیم
روحانی عصر همان روز (یکشنبه) چهار پروژه پتروشیمی را هم افتتاح کرد. ویژگی های کل پروژه های افتتاح شده را در لینک ذیل بخوانید:
بهرهبرداری از ۵ فاز پارس جنوبی، لایه نفتی پارس جنوبی و ۴ طرح پتروشیمی
افتتاح ۵ فاز پارس جنوبی موجب شد برای نخستین بار، ایران در برداشت روزانه از میدان گازی پارس جنوبی از رقیب خود قطر، پیشی بگیرد. اینفوگرافی نکونیوز در این زمینه را در لینک ذیل ببینید:
اینفوگرافی افتتاح ۵ فاز گازی پارس جنوبی
افتتاح این پروژه ها اگرچه در رسانه ها بازتاب گسترده ای داشت، اما منتقدان دولت، شامل چند خبرگزاری و چند روزنامه، این پروژه ها را انتخاباتی خوانده و دولت را به گرفتن عکس یادگاری با دستاوردهای دولت قبل متهم کردند. نکونیوز در نقدی، به این موضع منتقدان پرداخت که متن آن را در لینک ذیل می بینید:
قابل توجه منتقدان افتتاحیه پروژه های ملی
مواضع نفتی وزیر امور خارجه
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه که در افتتاحیه مگاپروژه های پارس جنوبی حضور داشت، در دو پست جداگانه در اینستاگرام که یکی از آنها همراه با نمودار بود، نظرات نفتی خود را نشان داد. او در یک پست از نفتی ها تقدیر کرد :
تقدیر اینستاگرامی ظریف از نفتی ها
و در پستی دیگر، برجام را در قالب یک نمودار نفتی نشان داد :
نمودار نفتی در اینستاگرام ظریف
دریافت نتیجه ۶ مطالعه از شرکتهای خارجی برای توسعه میادین
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روز سه شنبه از دریافت نتیجه شش مطالعه فنی پس از امضای تفاهمنامههای MOU و HOA از شرکتهای خارجی خبر داد. علی کاردر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه همه قراردادها به جز قراردادی که با شرکت توتال امضا شده MOU بوده و فقط قرارداد توتال HOA بوده است، درمورد شرکتهایی که مطالعه فنی خود را ارسال کردهاند توضیح داد: تا کنون شش مطالعه فنی از شرکت های لوک اویل، مرسک، توتال، اینپکس، پرتامینا و یک شرکت دیگر دریافت شده است.
کاردر پیش از این خبر داده بود که حدود ۲۰ تفاهم نامه و HOA با شرکتهای بینالمللی نفتی که بسیار معتبر هستند امضا شده و به جز تعدادی که تقاضای مطالعه میدانی مشترک را داشتند، هرکدام از شرکتها یک میدان را برای مطالعه انتخاب کردند. امضای تفاهم نامه دوره قراردادی را کوتاهتر میکند. شرکتها یک دوره مطالعات فنی دارند که باید اطلاعات فنی میدان را از ما بگیرند و پیشنهاد فنی خودشان را به ما عرضه کنند. مهلت شش ماهه بسیاری از شرکتها هنوز تمام نشده است. برخی شرکت ها علاقهمند بودند از آنجاکه مذاکرات قراردادی طول میکشد، یک قرارداد میانی به نام HOA امضا شود. حدود ۸۵ درصد مفاهیم قرار داد داخل HOA است و مهم ترین مورد آن بخش فنی و بخش بازرگانی و مالی است. بنابراین هنگامی که وارد مذاکرات قرارداد می شویم دیگر در دو مورد مذکور بحثی مطرح نمیشود. شرکتهای لوک اویل و پرتامینا مطالعات خود را برای آب تیمور و منصوری، شرکت توتال مطالعات خود را برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و شرکت اینپکس ژاپن مطالعه خود را برای توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی انجام دادهاند.
حضور ۱۸ کشور در سیزدهمین همایش صنعت پتروشیمی ایران
مدیر سیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران روز چهارشنبه از حضور ۱۸ کشور خارجی در سیزدهمین همایش صنعت پتروشیمی ایران خبر داد و گفت: ۳۸۵ شرکت ایرانی با حضور ۱۳۶۰ شرکتکننده و ۷۴ شرکت خارجی با حضور ۱۰۱ شرکتکننده خارجی در همایش مذکور حضور خواهند داشت. این ۷۴ شرکت از ۱۸ کشور خارجی از جمله فرانسه، انگلیس، دانمارک، آلمان، هند، بحرین، لبنان، ترکیه، سوئیس، ژاپن، ایتالیا و ... هستند. به طور کلی ۳۲ سخنران در این همایش سخنرانی خواهند کرد که ۱۲ سخنران داخلی و ۲۰ سخنران خارجی هستند. در این همایش ۵ جلسه تخصصی و دو پنل تخصصی در زمینه سرمایهگذاری و تامین منابع مالی و توسعه و انتقال تکنولوژی برگزار خواهد شد.
فرناز علوی گفت: شعار اصلی همایش پتروشیمی در سالهای گذشته همواره گرد هم آوردن صنعت پتروشیمی جهان بوده است و تلاش شده بازیگران اصلی در زمینه سرمایهگذاری و تامین تکنولوژی را کنار خود داشته باشیم و از توانمندیهای آنها در طرحها بهره ببریم. به طور کلی هدف از برگزاری این همایش در همه دورهها جذب سرمایهگذاری خارجی و انتقال تکنولوژی است. همچنین هدف دیگر برگزاری این همایش تامین تسهیلات مالی و پوشش بیمهای برای سرمایهگذاری لازم است. شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال حاضر به عنوان یک تسهیلگر در کنار بخش خصوصی حرکت میکند تا اعتبارات لازم در این زمینه تامین شود. از دیگر اهداف برگزاری این همایش این است که شرکتهای تخصصی تامینکنندگان تجهیزات و سازندگان بتوانند قابلیتهای خود را عرضه کنند و باعث درآمد و کسب اعتبار جهانی در اجرای طرحها شوند.