آمریکای شمالی تا چه حد اثرات توافق نفتی را خنثی میکند؟
افزایش باورنکردنی بودجه حفاری در صنعت شیل
سرمایهگذاری در حفاری چاههای نفت در صنعت نفت شیل آمریکا با سرعت خیرهکنندهای در حال افزایش است. افزایش بودجه حفاری در صنعت شیل، ۱۰ برابر بیش از افزایش بودجه حفاری در سایر نقاط دنیا است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۹
سرمایهگذاری در حفاری چاههای نفت در صنعت نفت شیل آمریکا با سرعت خیرهکنندهای در حال افزایش است. افزایش بودجه حفاری در صنعت شیل، ۱۰ برابر بیش از افزایش بودجه حفاری در سایر نقاط دنیا است.
به گزارش نکونیوز، شرکت بانکداری و خدمات مالی بارکلیز گفته است که هزینهکرد شرکتهای حفاری در آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۷، ۳۲ درصد رشد داشته و به ۸۴ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که در پروژههای بینالمللی، تنها شاهد رشد ۳ درصدی هزینهکردها در سال ۲۰۱۷ بودهایم.
آنگونه که بلومبرگ میگوید موسسه مشاوره انرژی وود مکنزی برآورد کرده که افزایش سرمایهگذاریها در آمریکای شمالی باعث خواهد شد تا تولید نفت این منطقه در سال جاری میلادی ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
این میزان از افزایش تولید، معادل ۴۴ درصدِ میزانی است که اوپک و غیراوپک برای کاهش تولید نفت به توافق رسیدهاند. در واقع، افزایش تولید نفت در آمریکای شمالی تا حد زیادی نتایج توافق تاریخی اوپک و غیراوپک را تضعیف میکند و باعث میشود تا این توافق خیلی دیرتر اثرات خود را نشان دهد.
در سال ۲۰۱۶، به دلیل کاهش قیمت نفت بودجه حفاری در دنیا کاهش یافت و شرکتهای بزرگ نفتی مجبور شدند طرحهای توسعه خود را به حالت تعلیق درآورند، بخشی از نیروی کار خود را اخراج کنند و برای پوشش دادن هزینه، بخشی از داراییهای خود نظیر میادین نفت و گاز را به فروش برسانند.
قیمت نفت برنت که پس از توافق اوپک و غیراوپک حتی تا ۵۷ دلار به ازای هر بشکه نیز افزایش یافته بود هماکنون نسبت به دوران اوج آن به شدت کاهش یافته و در کانال ۴۸ دلاری مبادله میشود. این امر نشان میدهد که تا این جای کار، افزایش بودجه فعالیتهای حفاری در آمریکای شمالی بر بازار نفت تأثیر زیادی گذاشته و اثرات توافق اوپک را حداقل در بُعد قیمتهای بازار در کوتاه مدت، خنثی کرده است.
عمده افزایش بودجه حفاری شرکتهای آمریکا به سمت میدان پرمین بیسین در غرب ایالت تگزاس سرازیر شده است. این میدان سوددهترین میدان شیل در آمریکا است و برخی از شرکتهای فعال در این میدان، حتی با قیمتهای کنونی نفت، سودهای دو رقمی دریافت میکنند.
اسکات شفیلد موسس شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» در مورد میدان پرمین بیسین میگوید: «مردم نمیدانند که پرمین چه میدان بزرگی است. این میدان در نهایت میدان نفتی «غوار» در عربستان سعودی را پشت سر خواهد گذاشت. ما فکر میکنیم تولید نفت از این میدان در ده سال آینده میتواند به ۸ تا ۱۰ میلیون بشکه در روز برسد. این یک عربستان سعودی جدید است».
میدان پرمین بیسین به «کیک لایهای» تشبیه میشود. این میدان از چند لایه شیل تشکیل شده که روی هم قرار گرفتهاند. ۶ تا لایه حاوی مواد هیدروکربنی در این میدان روی هم قرار گرفته و مالکان با حفاری در یک ملک، از چند مخزن نفت استخراج میکنند!
بلومبرگ گزارش داده که سود برخی از چاههایی که اخیراً در میدان پرمین حفر شده به ۷۰ درصد میرسد.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews