تلاشها برای افزایش قیمت نفت
توافقها و اختلافنظرهای اعضای اوپک
نگاه متفاوت کشورها به مذاکرات اوپک در وین
تنها دو هفته تا نشست اوپک وقت باقی است؛ نشستی که قطعاً مهمترین نشست این سازمان در سالهای اخیر است و قرار است در آن توافق نفتی به دست آمده در الجزایر، اجرایی شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۲
تنها دو هفته تا نشست اوپک وقت باقی است؛ نشستی که قطعاً مهمترین نشست این سازمان در سالهای اخیر است و قرار است در آن توافق نفتی به دست آمده در الجزایر، اجرایی شود.
به گزارش نکونیوز، قیمت نفت هماکنون تقریباً در همان محدودهای است که اوپکیها با آن به استقبال نشست الجزایر رفتند و در اقدامی غافلگیرکننده توانستند درباره کلیات طرح کاهش سطح تولید نفت به توافق برسند. قیمت نفت برنت که پس از توافق الجزایر حتی تا نزدیکی ۵۴ دلار به ازای هر بشکه نیز بالا رفت، حالا در کانال ۴۵ دلاری مبادله میشود.
خبرهایی که در رسانههای مختلف خارجی منتشر میشود تقریباً نشان میدهد که کشورهای مختلف عضو اوپک چه نظری نسبت به توافق نفتی دارند. طبق نظر برخی منابع، قطر، الجزایر و ونزوئلا در حال حاضر بزرگترین موافقان اجرایی کردن توافق به دست آمده
عربستان تقاضاهایی دارد که اجرایی کردن توافق الجزایر را به مخاطره میاندازد. عربستان معتقد است که آمار منابع ثانویه اوپک باید مبنای اجرایی کردن توافق الجزایر باشد. این کشور تقاضا دارد که ایران تولید نفت خود را در سطح فعلیِ گزارش شده توسط منابع ثانویه اوپک، یعنی سطح ۳.۷ میلیون بشکه در روز، فریز کند.
در الجزیره هستند و در این راستا سهم زیادی از بار مذاکرات دیپلماتیک را به دوش میکشند.
خالد الفالح وزیر انرژی عربستان اخیراً گفته است که اجرایی کردن توافق الجزایر یک «الزام» است. پیش از این خبرهایی منتشر شده بود که عربستان در جلسه فنی اوپک ایران را تهدید کرده که اگر تولید نفت خود را افزایش دهد، عربستان نیز تولید خود را تا ۱۱ میلیون و حتی ۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و قیمت نفت را شدیداً پایین میکشد.
گرچه محمد بارکیندو بعداً تهدید از طرف سعودیها را تکذیب کرد، اما اظهارات اخیر خالد الفالح نشان میدهد که عربستان فشار قیمت نفت را حس میکند و حاضر است در راستای اجرایی کردن توافق الجزایر، تولید نفت خود را کاهش دهد.
با این حال، عربستان تقاضاهایی دارد که اجرایی کردن توافق الجزایر را به مخاطره میاندازد. عربستان معتقد است که آمار منابع ثانویه اوپک باید مبنای اجرایی کردن توافق الجزایر باشد. این کشور تقاضا دارد که ایران تولید نفت خود را در سطح فعلیِ گزارش شده توسط منابع ثانویه اوپک، یعنی سطح ۳.۷ میلیون بشکه در روز، فریز کند.
با این حال، ایران میگوید سطح تولید فعلی نفت این کشور بیش از ۳.۹ میلیون بشکه در روز است و باید تولید نفت خود را تا سطح پیش از اعمال تحریمها، یعنی حدود ۴ میلیون بشکه در روز، بالا ببرد.
عربستان از عراق نیز تقاضا دارد که تولید نفت خود را کاهش دهد. با این حال، عراق میگوید به دلیل جنگ با تروریسم باید از طرح فریز نفتی معاف شوند. عراق و عربستان در مورد میزان تولید نفت عراق برای اجرای طرح فریز نفتی نیز اختلاف نظر دارند. منابع ثانویه اوپک (منبع مورد اعتماد عربستان) تولید نفت عراق را ۴.۶ میلیون بشکه در روز اعلام میکنند، اما عراق میگوید روزانه ۴.۸ میلیون بشکه نفت تولید میکند.
با وجود این اختلافنظرها، امیدواریها نسبت به توافق اوپکیها در نشست ۳۰ نوامبر افزایش یافته است. اعضای اوپک پیش از این توافق کرده بودند که تولید نفت خود را کاهش داده و به محدوده بین ۳۲.۵ تا ۳۳ میلیون بشکه در روز برسانند. نحوه اجرایی کردن این توافق در نشست ۳۰ نوامبر در وین به بحث و مذاکره گذاشته خواهد شد.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews