پیامدهای کاهش تولید نفت ونزوئلا
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که با ادامه روند کاهش تولید ونزوئلا، فاصله عرضه و تقاضای نفت در بازارهای جهانی کاهش مییابد.
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۹
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که با ادامه روند کاهش تولید ونزوئلا، فاصله عرضه و تقاضای نفت در بازارهای جهانی کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، به دلیل افت تولید نفت ونزوئلا که در سال ۲۰۱۷ میلادی شدیدترین افت ناخواسته تولید را تجربه کرد و ممکن است در سال ۲۰۱۸ نیز شاهد ادامه افت تولید باشد، عرضه مازاد نفت در بازارهای جهانی به سرعت رو به کاهش گذاشته است.
این آژانس در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: این تلقی کلی که بازار با کاهش عرضه رو به رو شده است، مهمترین عامل (در رشد اخیر قیمتها) بوده و در دورنمای کلی، نگرانی روزافزونی درباره تولید نفت ونزوئلا وجود دارد.
گزارش این نهاد میافزاید: با توجه به بدهی چشمگیر ونزوئلا و وضع نامطلوب صنعت نفت این کشور، ممکن است کاهش تولید نفت این کشور در سال جاری میلادی حتی شدیدتر باشد و تحریمهای آمریکا عملیات صنعت نفت ونزوئلا را سختتر کردهاند.
طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی، افت تولید نفت ونزوئلا سبب شده است تولید روزانه اوپک در ماه دسامبر امسال به ۳۲ میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه کاهش یابد و میزان پایبندی اعضای آن به توافق جهانی کاهش تولید نفت به ۱۲۹ درصد برسد.
از سوی دیگر، اختلال در تولید نفت دریای شمال سبب شد مجموع تولید نفت جهان در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی با ۴۰۵ هزار بشکه کاهش نسبت به ماه نوامبر، به ۹۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که اگر اوپک و متحدان غیر اوپکی آن پایبندی خوبی به توافق جهانی کاهش تولید نفت داشته باشند، بازار نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی به توازن باز میگردد.
این نهاد همچنین اعلام کرد سطح ذخیرهسازی نفت در کشورهای صنعتی در ۹ ماه پایانی سال ۲۰۱۷ میلادی به طور میانگین روزانه ۶۰۰ هزار بشکه کاهش داشت که شدیدترین روند کاهش ذخیرهسازی از سال ۱۹۸۴ میلادی تاکنون به شمار میآید.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد رشد خیرهکننده تقاضای نفت در سال ۲۰۱۷ میلادی به رشد قیمت نفت و کاهش سطح ذخیرهسازی این کالا در جهان کمک کرده است، اما رشد تقاضا در سال ۲۰۱۸ میلادی شتاب خود را از دست میدهد.
این نهاد برآورد خود از رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی را در حد یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز ثابت نگه داشت که کمتر از رشد یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکهای آن در سال ۲۰۱۷ میلادی بود.
پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد افزون بر کند شدن رشد تقاضا، افزایش تولید نفت آمریکا نیز جلو رشد قیمت این کالا را میگیرد.
انتظار میرود تولید نفت آمریکا در سال جاری میلادی با عبور از مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز، از تولید عربستان پیشی بگیرد و به تولید روسیه نزدیک شود.
رشد تولید آمریکا در کنار افزایش عرضه نفت کانادا و برزیل سبب خواهد شد تولید روزانه نفت کشورهای غیر عضو اوپک در سال ۲۰۱۸ میلادی یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یابد، در حالی که تولید آنها در سال ۲۰۱۷ میلادی تنها ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته بود.