جدال ایران و عربستان در میدان نفت
ایران بخشی از نفت خود را با واسطه میفروشد
دائمی شدن فروش نفت به پالایشگاههای خصوصی چین
ایران تلاشهای خود برای افزایش صادرات نفت به مشتریان آسیایی و اروپایی را افزایش داده و بنا به بررسی برخی رسانهها به دنبال این است تا بخشی از نفت خام خود را از طریق شرکتهای بازرگانی به پالایشگاههای کوچک بفروشد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۴
ایران تلاشهای خود برای افزایش صادرات نفت به مشتریان آسیایی و اروپایی را افزایش داده و بنا به بررسی برخی رسانهها به دنبال این است تا بخشی از نفت خام خود را از طریق شرکتهای بازرگانی به پالایشگاههای کوچک بفروشد. به گزارش نکونیوز، بعد از لخو تحریمها ایران به سرعت بخش بزرگی را از بازار از دست رفته خود را مجدداً تصاحب کرد و اکنون به دنبال این است تا صادرات نفت خود را به بازارهای اروپایی و خصوصاً آسیایی افزایش دهد. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه عنوان کرده که شرکت ملی نفت ایران در حال مذاکره با شرکت هلندی ترافیگورا است تا از طریق این شرکت بازرگانی نفت خود را به پالایشگاههای خصوصی کوچک در چین بفروشد. تولیدکنندگان بزرگ اوپک از جمله ایران معمولاً عمده نفت خود را مستقیماً به پالایشگاههای بزرگ در نقاط مختلف دنیا میفروشند. مازاد نفت ایران که مستقیماً در اختیار پالایشگاههای خارجی قرار نمیگرفته نیز معمولاً به صورت تکمحموله به فروش میرسیده است. اما اکنون بلومبرگ به نقل از
مذاکرات شرکت ملی نفت با شرکتهای بازرگانی برای افزایش صادرات نفت نشان میدهد که ایران با جدیت تمام استراتژی افزایش سهم بازار خود را دنبال میکند و قصد دارد حتی در دوره قیمتهای پایین نفت، صادرات خود را به بالاترین میزان ممکن برساند.
منابع آگاه خود که نامی از آنها ذکر نکرده، میگوید ایران قصد دارد طی یک قرارداد بلندمدت نفت خود را در اختیار شرکت ترافیگورا قرار دهد تا این شرکت نفت خام ایران را به پالایشگاههای خصوصی در چین بفروشد. پالایشگاههای خصوصی در چین در احجام پایین نفت وارد میکنند و معمولاً نیازهای خود را از طریق خریدهای تکمحموله تأمین میکنند. مذاکرات شرکت ملی نفت با شرکتهای بازرگانی برای افزایش صادرات نفت نشان میدهد که ایران با جدیت تمام استراتژی افزایش سهم بازار خود را دنبال میکند و قصد دارد حتی در دوره قیمتهای پایین نفت، صادرات خود را به بالاترین میزان ممکن برساند. دو تولیدکننده بزرگ دیگر در اوپک، یعنی عربستان سعودی و عراق نیز همین استراتژی را دنبال میکنند. عربستان که پس از اعمال تحریمها علیه صادرات نفت ایران، بخش بزرگی از بازار ایران را تصاحب کرده بود، پس از لغو تحریمهای ایران، نه تنها برای ورود نفت این کشور به بازارها جا باز نکرد، بلکه با انواع تاکتیکها سعی کرد تا مانع از ورود نفت ایران به بازارها شود. عربستان از یک طرف نفت خود را با ارائه تخفیف به بازارهای مختلف خصوصاً بازارهای آسیایی روانه کرد تا از جذابیت ورود نفت ایران به بازارها بکاهد. از طرف دیگر سعودیها اخیراً علیرغم رویه معمول خود اقدام به فروش نفت به صورت تک محموله کردند. عربستان همچنین مانع از این شد تا برخی از اعضای اوپک و غیراوپک طرح فریز نفتی را که سطح تولید نفت کشورها را در سطح تولید ماه ژانویه تثبیت میکرد، به پیش ببرند. از سوی دیگر ایران تولید نفت خود را پس از توافق هستهای افزایش داد و بیش از 80 درصد بازار خود در دوره پیش از تحریم را تصاحب کرد. مذاکرات ایران با شرکتهای بازرگانی نفت نشان میدهد که وزارت نفت همچنان با قوت استراتژی تصاحب و افزایش سهم بازار را دنبال میکند. پالایشگاههای خصوصی چین که ایران قصد دارد فروش نفت خود به آنها را پایدار و دائمی سازد، تقاضایشان برای نفت خام در ماههای گذشته افزایش یافته است. این پالایشگاهها در سه ماهه اول سال جاری بهطور متوسط بیش از 600 هزار بشکه نفت در روز وارد کردند.