نروژ و سقوط قیمت نفت
وضعیت اقتصادی مرفهترین کشور نفتی
نروژ بیش از هر چیز به خاطر ثروت عظیم نفتیاش معروف است. این کشور که تنها ۵.۲ میلیون نفر جمعیت دارد، دارای یک صندوق نفتی است که حدود ۸۶۰ میلیارد دلار سرمایه دارد. اما کاهش قیمت نفت چه تأثیری در اقتصاد نروژ داشته است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۱
نروژ بیش از هر چیز به خاطر ثروت عظیم نفتیاش معروف است. این کشور که تنها ۵.۲ میلیون نفر جمعیت دارد، دارای یک صندوق نفتی است که حدود ۸۶۰ میلیارد دلار سرمایه دارد. اما کاهش قیمت نفت چه تأثیری در اقتصاد نروژ داشته است.
به گزارش نکونیوز، مازاد درآمدهای نفتی نروژ در یک صندوق دولتی به نام «صندوق نفت نروژ» ذخیره میشود. این صندوق بزرگترین صندوق ذخیره ملی در سراسر دنیاست.
عمده درآمدهای صندوق نفت نروژه از محل مالیاتی که شرکتهای نفت و گاز میپردازند تأمین میشود. با این حال قیمت نفت از سال ۲۰۱۴ تاکنون کاهش یافته و سرمایهگذاری شرکتهای نفت و گاز نروژی نیز کاهش یافته است.
مرکز آمار نروژ اخیراً گزارش داده که شرکتهای نفت و گاز نروژ در سال ۲۰۱۷ سرمایهگذاریشان را به ۱۷.۲ میلیارد دلار خواهند رساند. این میزان سرمایهگذاری نسبت به سال ۲۰۱۶، کاهش ۱۳ درصدی و نسبت به سال ۲۰۱۴، کاهش ۳۴ درصدی را نشان میدهد. این سومین سال متوالی خواهد بود که سرمایهگذاری شرکتهای نفت و گاز نروژ، کاهش مییابد.
هزاران شغل در بخش فراساحلی صنایع نفت و گاز نروژ از دست رفته و نرخ بیکاری در این تابستان به بالاترین میزان در ۲۰ سال گذشته رسید.
بانک مرکزی نروژ برای جبران اثرات کاهش قیمت نفت، نرخ بهره این کشور را پایین آورده و حتی برای اولین بار به موجودی صندوق نفت نروژ نیز دست زده است. کاهش قیمت نفت بر مرفهترین کشور نفتی نیز تأثیرگذار بوده است.
با این حال، نروژ جمعیت بسیار اندکی دارد و میتواند دوره پایین قیمت نفت را بدون از سر گذراندن دردسرهای بزرگ طی کند. صندوق نفت نروژ نیز به نوعی این کشور را در برابر التهابات و نوسانهای اقتصادی بیمه کرده است.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews
ایجاد صندوق ارزی با حجم بالا- حتی اگر متنوع باشد- باز خیلی بخردانه نیست/ نروژی ها بعدست چننی کرده باشند. من نمیدانم منظور از این ذخیره چیست؟!
ایا سپرده گذاری نقدی در بانکهاست یا ارواق قرضه و سهام و یا ترکیبی از انها. چون پول از سود سرشار نفت باید وارد جریان اقتاصدی شود و اندکی هم وجه نقد سپرده برای تنظیم نوسانهای پولی. بقیه باید صرف سرمایه در داخل و اگر واقعا مازاد بود در خارج شود و در نهایت رفاه و اسایش نصیب ملت.